miercuri, iulie 14, 2010

DESTINDEŢI-VĂ DEFINITIV CU FURADAN

"De ce nu încercaţi cu cianură?" - era poanta unui banc de prin anii 80, ca răspuns la întrebarea Elenei Ceauşescu: "Ce să ne mai facem cu românii ăştia?"
Pe criză, bani de funie şi săpun nu prea sunt. Aruncarea de pe înălţimi (stîlpi, clădiri înalte, poduri, etc.) s-a dovedit, de cele mai multe ori, irealizabilă. Că vine poliţia şi te-amendează. Înecul e neplăcut şi imprevizibil. Pistoale n-au decît bogătanii care n-au motive să se omoare.
Românul de rînd simte că ieşirea din belea nu-i posibilă decît pe năsălii. Cum dracu să scapi mai repede?
Salvarea prin deces ne este oferită azi, cu incredibil cinism de către anchetatorii care cercetează cauzele morţii Mădălinei Manole. Ei au comunicat oficial metoda prin care sinuciderea e sigură: FURADAN pe bază de CARBOFURAN, lichidul care atacă enzima vitală şi face moartea rapidă, plăcută şi sigură.
Un păhărel înainte de culcare şi vă treziţi morţi. Şi veşnic fericiţi.
Hai noroc!

(CARBOFURAN, considerat una din cele mai toxice substanţe pentru om. Este un insecticid utilizat pe scară largă la culturile de câmp. Este un puternic inhibitor, neurotoxic. Pentru om este fatal un mililitru (un sfert de linguriţă) de substanţă. De aceea, în agricultură nu se poate utiliza decît sub strictul control al specialiştilor. În multe ţări, printre care SUA, acest insecticid este interzis, iar Canada, Olanda şi Kenia impun reguli extrem de severe pentru utilizarea Furadanului.În ţara noastră, Furadanul nu se poate comercializa, întrucât face parte din grupa unu de toxicitate. Şi totuşi, dacă ai nevoie, găseşti!!!)

2 comentarii: