sâmbătă, februarie 20, 2016

SOMNUL LIBERTĂŢII NAŞTE MONŞTRI



Sub plapuma caldă a democraţiei originale, clocesc embrionii inepţi ai unei dictaturi mai perverse decât toate dictaturile la un loc: cea a proştilor.

Nu că eu aş fi deasupra plapumei, dar simt cum colcăie lângă mine gloata lipicioasă şi urât mirositoare.  În mulţime, feţe patibulare, fanatici ai bârfei de mahala, cu o expresie de ură cleioasă, agitând pancarte mobilizatoare şi scandând, la semnal, lozinci care netezesc creierul.

Pe scenă, lideri ai dezinformării, împlinind misiunea bine plătită a demagogiei ipocrite, mimând profesionist emoţia crocodilului blând, cu ochii în lacrimi, gata să hăpăie conştiinţe naive, capete cu un singur neuron.

Nu-mi amintesc să fi asistat la o manifestare mai penibilă, cu discursuri mai bombastice şi mai delirante, aidoma celor urlate la mitingurile naziste din anii 30 care l-au adus la putere pe Hitler.
Imagini iconice pentru modelul unui miting ridicol prin miză, mijloace şi rezultate: Madam Grecu în genunchi, miorlăind patetic cu lacrimile pe obraz şi Badea cel Şmeker, elogiindu-l greţos pe sfântul Voiculescu, eroul mistic al neamului.

Antena 3 e aici? Da, prieteni! Cu mare regret, mi-e teamă că Antena 3 e aici, chiar dacă scoateţi programul de pe telecomandă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu