luni, martie 11, 2013

BUNUL SIMŢ AL MĂTURĂTORILOR DIN IAŞI

După cum probabil deja ştiţi, reformista Monica Macovei a fost vineri în Bacău însoţită de fostul ministru de externe Teodor Baconschi, pentru o întîlnire electorală cu membrii PDL. La finalul activităţii, directorul Centrului de Cultură "George Apostu" a oferit celor doi, în semn de curtoazie şi de bună gazdă, cîte o elegantă mapă de prezentare a instituţiei. Cei doi politicieni s-au arătat încîntaţi de darul primit şi au mulţumit pentru ospitalitate.
Doar că, a doua zi, la Centru a sunat telefonul. O recepţioneră de la Hotel Unirea din Iaşi anunţa că îngrijitorii din parcarea hotelului au găsit pe jos două mape din piele, purtînd însemnele Centrului din Bacău.  
În semn de preţuire pentru intensa preocupare a politicienilor pentru actul cultural, pentru rolul lor primordial, epocal şi inimaginabil în propăşirea intelectuală a naţiunii române, direcţiunea instituţiei băcăuane a pregătit o mapă similară, cuprinzînd realizările în plan artistic şi cultural, şi pentru celălalt candidat la şefia PDL, Vasile Blaga, care va fi prezent duminica viitoare în acelaşi scop electoral la Centrul băcăuan.
Mapa şi materialele documentare  vor putea fi recuperate din parcările din Iaşi, prin amabilitatea măturătorilor.

3 comentarii:

  1. La "Reacţii" ar trebui introdusă şi opţiunea "intoxicare", sau ceva asemănător, pentru a păstra totuşi un echilibru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim: Dacă prin "Reacţii" înţelegeţi "Comentarii", "intoxicare" e un cuvînt cam tare pentru caracterizarea acestui post. Nu am deloc simpatii politice, dimpotrivă. Întîmplător, povestea e despre membrii unui anume partid, dar, în România, politicienii indiferent de culoare, au aceeaşi atitudine de durere-n tuhăs cînd vine vorba de cultură. Şi de învăţămînt. De aici ne-am procopsit cu manelizarea, becalizarea, tabloidizarea, pitzipongeala, cocălarizarea şi alte curente intelectuale la mare căutare acum. Aşa că, domnule anonim, n-aveţi de ce mă suspecta de "partid-pris-suri". Toţi, o apă şi-un pămînt. Cam maroniu şi cu moţ.

      Ștergere
    2. Chiar nu avem recurs la nesimtirea acestor "nimicuri" de oameni care au impertinenta sa concuda Romania? Ce oribil - trebuie dai in vileag lumii. Cu multa indignare...

      Ștergere