marți, februarie 26, 2013

GIRATORIUL CU MICROUNDE

Sensul giratoriu de la Liceul Economic, unic în Europa, va intra în cel mai scurt timp în funcţiune.
Lucrarea a fost necesară în Bacău din cauza traficului care se blochează în mod inacceptabil în intersecţia respectivă. De aceea, s-a apelat la unica invenţie existentă menită a regula pentru totdeauna circulaţia în zonă, descoperită de un un grup de celebri cercetători de la Princeton University, care au demonstrat că este posibil ca vehicule care se deplasează bară la bară pe două-trei benzi într-un sens, să-şi continue traseul cu aceeaşi viteză,  pe o singură bandă. Ei şi-au modulat concluziile pe specificul nostru tradiţional şi, bazîndu-se pe studii antropologice aprofundate, au adaptat invenţia la caracteristicile definitorii ale evoluţiei românilor de-a lungul secolelor încărcate de istorie: încet, încetişor şi pe loc.

Proiectul giratoriului cu microunde din centrul Bacăului are forma unui frumos troncon, cam ca un buric de nou născut, simbolizînd naşterea unui nou concept urbanistic. Este placat cu granit maroniu şi a fost înţelept completat cu semafoare, astfel încît, rezonatorul electromagnetic de ultimă generaţie din interiorul construcţiei să aibă maximum de eficienţă. Semafoarele sunt, practic, legate în mod direct de bunăstarea băcăuanilor,  căci  temporizarea lor va rezolva şi încălzirea blocurilor din zonă. Temperatura degajată de înjurăturile fierbinţi ale şoferilor va acoperi circa 45% din necesarul de calorii al unui apartament. Alte circa 15%  vor proveni din dumnezeii, crucile, sfinţii şi pizduielile pietonilor care, la rîndul lor se vor încălzi la giratoriul cu microunde.
În momentul de faţă, lipseşte doar avizul Agenţiei de mediu şi soarele, pentru ca totul să intre în normalitate. Pe de altă parte, şefii instituţiilor implicate în momentul inaugural (fanfara militară, ansamblurile folclorice, filarmonica şi invitatul special Fuego) au declarat că sunt pregătiţi oricînd să
marcheze istoricul eveniment. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu