miercuri, iunie 03, 2015

DACĂ NE MAI PASĂ DE ZIUA DE MÂINE

Mâine, joi, 4 iunie, la ora 11, la sediul Ordinului Arhitecților Filiala Bacău-Neamț are loc conferința de presă dedicată primului Forum regional al arhitecților și urbaniștilor, MOLDOVA REPER 2030.

Sunt anunțate dezvăluiri despre dezinteresul autorităților vremelnic alese față de un eveniment la care 150 dintre cei mai importanți arhitecți din România și din Moldova dezbat subiecte stringente ale viitorul nostru. De ce suntem condamnați să trăim în cea mai subdezvoltată regiune europeană? De ce șterg politicienii de pe hartă teritoriul românesc cu cei mai mulți locuitori pe kilometrul pătrat? De ce arată deplorabil orașele noastre? De ce Nord Estul României este lipsit de autostrăzi? De ce economia din zona noastră tinde spre zero? De ce Bacăul a ajuns în zece ani, în coada orașelor mari din România la toate statisticile? Cât de sumbre sunt perspectivele?

Elita arhitecților este decisă să nu mai stea deoparte și să se implice cu toată energia în schimbarea atitudinii de dezinteres a celor care ne conduc, dar și a celei de noncombat a majorității cetățenilor, față de dezastrul iminent care ne așteaptă în anii ce vin, din punct de vedere social, economic, cultural și ecologic. 

În ceasul al doisprezecelea, jurnaliștii și bloggerii, opinia publică, ar trebui să se alăture specialiștilor în proiectarea viitorului și să le promoveze ideile. 

Dacă le mai pasă de ziua de mâine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu