vineri, ianuarie 22, 2016

PENTRU MINE, CE-L MAI FRUMOS ANOTIMP ESTE EARNA




Căci bursuci care i-am puşcat deţinătorii legali de arme din Brăila că rodea găuri în digul de apărare ca să nu inundeze Dunărea m-ia produs o mare satixfacţie că patruzeci de animale de astea protejate de lege, respectiv bursuci, ne fereşte de alte necazuri care le avem.
Iele sint protejate şi Direcţia silvică a dat aprobare să fie împuşcate în calitate de dăunători ai societăţi care a cheltuit şi a muncit cu braţele sale cu digu pe vremea lu ceaşcă ear vânătorii au avut o pradă ce cu greu s-a dat bătută căci avea să acţioneze pe o lungime de opt chilometri având în vedere că  atâta are digul realmente ciuruit de găurile săpate de aceste jivine inconştiente pe supt zăpada care s-a aşternut în ultimile zile. Bursuci este nişte şobolani mai mari şi mai vărgaţi care roade orice chear şi beton ce să mai zic de pământ sau lut îngheţat care este mult mai moale nefiind autoclavizat.
Deci treaba stă în felu următor. Sa făcut zarvă cu nişte petărzi ear bursuci au eşit din vizuni speriaţi că era în hibernare şi vânători ia loat la ţintă şi ia omorât pe cîţva care avea voie în limita de 4 zeci care le-a dat înscris direcţia. Cum fugea bursucii somnabuli cum pac vînătorii trăgea în ei şi omora la ei.
Totuşi este nevoe de o nouă aprobare că sunt mulţi mai mult în găurile pe distanţă de 8 chilometri care ameninţă siguranţa inundaţilor care nu ştii când poate veni. Nici nu vreau să mă gândesc la un cutremur. Plus că earna ei ei stă în stare de hiberneală care nu le permite nici să easă din vizuini şi nici să săpe în dig aşa că nu-i mare pericol. Dar totuşi însă trebe loate măsuri ca să fie eliminate din societatea brăileancă aceste finţe care aduce numai prejudici la securitatea fluvială a dunări.
Chear şi aşa cu tot geru ăsta şi cu tot procesul de hiberneală specific pentru mine şi pentru mai mulţ prieteni a mei earna e cel mai frumos anotimp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu