joi, octombrie 17, 2013

CUM MI-AM DORIT



O carte luminată de rugina toamnei, care miroase a lemn de stejar, cu pagini care mângâie amprentele. 
O carte scrisă cu ţesuturi umane, cu tendoane şi epididim. O carte de iubiri delirante, de moarte proximă şi de nădejdi tinereşti. 
O carte anormală de dragoste şi război. De zile şi nopţi de aventuri pătimaşe şi regrete de prea târziu.
Cu rânduri de citit sub plapumă şi sub frunze. Cu litere mari ici şi colo, cu litere mici mai peste tot, ca omul care caută în buzunar banii pe care i-a fumat, i-a mâncat, i-a băut sau i-a dat pe facturi existenţiale.  
O carte despre cum se trece pe roşu, cum se trăieşte la limită, cum se doare, cum se dansează, cum se arată dinţii când zâmbeşti sau când muşti.
O carte care te trezeşte din beţia uitării şi te adoarme ca să visezi prima iubire. 
EFECTUL PLACEBO. 
Nici nu ştii în ce minciună trăieşti când ţi-e rău, când ţi-e bine.

Pentru apariţia ei, unice mulţumiri lui Ionel Rusei, soţul patroanei de la tipografia DOCUPRINT şi de la editura preafrumos numită BABEL, care a suportat nu doar mare parte din cheltuieli, dar şi toate hachiţele autorului, pentru care mă rog de iertare. Rar să iasă în lume o carte la care autorele să n-aibă ce reproşa editorului şi tipografului. 
Prietenilor mei Liviu Stoica, Cezar Ţiba şi Radu Turtă, singurii care mi-au dat bani cu bucuria celui care vrea să mişte lumea mai spre frumos.
Lui Dan Petruşcă, lui Gogu Iorga, lui Geo Popa, lui Petru Cimpoeşu, lui Gelu Fulga, lui Horia Ghelu şi Violetei Savu, cei care au avut răbdarea să se aplece asupra volumului înainte de a-l da la tipar.
Doamnei Danny Zărnescu şi lui Viorel Cojan pentru că au fost de acord să le folosesc creaţiile în ilustrarea coperţilor.


Tuturor femeilor şi bărbaţilor care m-au inspirat, plecăciune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu