vineri, decembrie 14, 2012

Parlament online

O soluţie extrem de viabilă, chiar dacă pare de domeniul SF, pentru reducerea cu 80% a cheltuielilor cu parlamentul a propus Varujan Pambuccian (pe care l-am votat!).


Liderul grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian, s-a pronunţat, vineri, pentru înfiinţarea unui Parlament "on-line", care ar permite reducerea cost

urilor funcţionării legislativului la 20 la sută.
" Putem trece la un Parlament on-line, în care oamenii stau în circumscripţii, iar metodele de comunicare sunt foarte simple: putem folosi un sistem de video-conferinţa, cu un sitem de vot integrat şi posibilitatea grupării celor care se consultă", a susţinut deputatul.

Ia gîndiţi-vă puţin: s-ar economisi banii aruncaţi pe cazare, pe întreţinerea imenselor birouri de la Parlament, pe deplasarea săptămînală a parlamentarilor în teritoriu.
În plus, aleşii vor putea fi în contact permanent cu alegătorii, cu problemele din teren.

Mi se pare o idee super, trebuie doar puţin curaj. În scurtă vreme, sunt sigur că exemplul ar fi urmat de multe alte ţări confruntate cu criza.

3 comentarii:

  1. Stimabile,tehnic e posibil, ...,,parlamentaristic" inacceptabil!...cum poţi să mai faci o ,,jigodeala " bănoasă on-line cu ,,srviciili" la datorie?...părerea me'!... ăl' de la palat!LA MULTI ANI CU SANATATE!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta-mi spui ca încurajare? Aşa gîndesc toţi? De-aia-mi doresc LA CÎT MAI PUŢINI ANI! Vouă, din contră, LA CÎT MAI MULŢI, poate vă săturaţi odată:(

    RăspundețiȘtergere
  3. ,,Asta-mi spui ca încurajare? Aşa gîndesc toţi? "...nu e incurajare,este o banală constatare!...io gandesc tehnic!(deformatie profesionala) LA MULTI ANI!-bd...tot ăla de la palat!

    RăspundețiȘtergere