marți, noiembrie 17, 2015

Comunicat de presă

Centrul Internaţional de Cultură şi Arte „George Apostu” din Bacău continuă seria de manifestări dedicate diseminării informaţiei culturale, sub genericul DESANT CULTURAL vineri, 20 noiembrie 2015, ora 14.30, la Biblioteca Municipală „Ştefan Luchian”, Moineşti.
Întâlnirea de la Moineşti este dedicată noii apariţii editoriale a lui Val Mănescu, „Dimitrie rupe tăcerea”, care a avut lansarea oficială la Centrul de Cultură „George Apostu” din Bacău, în cadrul evenimentului aniversar „Zilele Centrului Apostu-25 de ani de la înfiinţare”, din luna octombrie.
Cu acest prilej, directorul Centrului Apostu, Gheorghe Geo Popa, va face o prezentare a proiectelor şi programelor Centrului, care au marcat un sfert de veac de existenţă, va distribui celor prezenţi revista Vitraliu nr. 44, un consistent număr care abordează o temă provocatoare şi interogativă „Ce s-a întâmplat în spiritul şi cultura românească în ultimul sfert de veac?”, la care au răspuns nume sonore din spaţiul culturii, ştiinţei şi artelor atât din ţară, cât şi din străinătate.
Parteneri ai acestei manifestări sunt Primăria Municipiului Moineşti şi Biblioteca Municipală „Ştefan Luchian”, Moineşti, care va fi gazda dezbaterii volumului „Dimitrie rupe tăcerea”, în compania lect.univ.dr. Adrian Jicu, a poetului Dan Petruşcă şi, desigur, în prezenţa autorului Val Mănescu care va oferi autografe. Întâlnirea va fi moderată de Gheorghe Geo Popa.
         „Dimitrie rupe tăcerea” tratează o temă de actualitate din viaţa de zi cu zi a românilor, cea a aspiraţiilor neîmplinite.
Volumul cuprinde 82 de proze scurte având ca personaj principal pe Dimitrie Grămescu, un bărbat aflat în pragul trecerii spre vârsta a treia, tipul cetăţeanului român cu educaţie medie care se confruntă cu problemele obişnuite ale vieţii din post-tranziţia contemporană şi care se străduieşte să-şi depăşească condiţia socială, apăsat de insatisfacţii şi insuccese. „Dimitrie rupe tăcerea” este un manual din care se poate învăţa cum să (nu) trăim în ţara lucrului (ne)bine făcut.
 
 
Biroul de presă
Centrul Internaţional de Cultură şi Arte „George Apostu” din Bacău

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu