vineri, ianuarie 22, 2016

PENTRU MINE, CE-L MAI FRUMOS ANOTIMP ESTE EARNA




Căci bursuci care i-am puşcat deţinătorii legali de arme din Brăila că rodea găuri în digul de apărare ca să nu inundeze Dunărea m-ia produs o mare satixfacţie că patruzeci de animale de astea protejate de lege, respectiv bursuci, ne fereşte de alte necazuri care le avem.
Iele sint protejate şi Direcţia silvică a dat aprobare să fie împuşcate în calitate de dăunători ai societăţi care a cheltuit şi a muncit cu braţele sale cu digu pe vremea lu ceaşcă ear vânătorii au avut o pradă ce cu greu s-a dat bătută căci avea să acţioneze pe o lungime de opt chilometri având în vedere că  atâta are digul realmente ciuruit de găurile săpate de aceste jivine inconştiente pe supt zăpada care s-a aşternut în ultimile zile. Bursuci este nişte şobolani mai mari şi mai vărgaţi care roade orice chear şi beton ce să mai zic de pământ sau lut îngheţat care este mult mai moale nefiind autoclavizat.
Deci treaba stă în felu următor. Sa făcut zarvă cu nişte petărzi ear bursuci au eşit din vizuni speriaţi că era în hibernare şi vânători ia loat la ţintă şi ia omorât pe cîţva care avea voie în limita de 4 zeci care le-a dat înscris direcţia. Cum fugea bursucii somnabuli cum pac vînătorii trăgea în ei şi omora la ei.
Totuşi este nevoe de o nouă aprobare că sunt mulţi mai mult în găurile pe distanţă de 8 chilometri care ameninţă siguranţa inundaţilor care nu ştii când poate veni. Nici nu vreau să mă gândesc la un cutremur. Plus că earna ei ei stă în stare de hiberneală care nu le permite nici să easă din vizuini şi nici să săpe în dig aşa că nu-i mare pericol. Dar totuşi însă trebe loate măsuri ca să fie eliminate din societatea brăileancă aceste finţe care aduce numai prejudici la securitatea fluvială a dunări.
Chear şi aşa cu tot geru ăsta şi cu tot procesul de hiberneală specific pentru mine şi pentru mai mulţ prieteni a mei earna e cel mai frumos anotimp.

miercuri, ianuarie 20, 2016

FETELOR, SCUMPELOR, ŞI SIMPATICI BĂIEŢI!

Vă invit să votaţi DIMITRIE RUPE TĂCEREA, volum nominalizat în clasamentul "Cea mai bună carte din 2015", la categoria "Proză scurtă". Pentru asta, urmaţi link-ul:

http://www.bookaholic.ro/votati-cea-mai-buna-carte-romaneasca-din-2015.html


 
Nu promit găleţi, zahăr, ulei, autostrăzi sau locuri de muncă.
Vă asigur însă că sunt încă de pe acum sincer onorat de gestul vostru care n-o să vă răpească mai mult de 69 de secunde din preţioasa voastră viaţă.
Recunoştinţa mea se va întinde până dincolo de graniţele Europei.
Mulţumesc.
 

sâmbătă, ianuarie 09, 2016

Din mileniul trecut: Stuck In The Middle With You - Stealers Wheel

val mănescu - varanus-varanus : DIMITRIE RUPE TĂCEREA PE YOU TUBE - Lansare de car...

val mănescu - varanus-varanus : DIMITRIE RUPE TĂCEREA PE YOU TUBE - Lansare de car...: Cu GEO POPA, ADRIAN JICU, DAN PETRUŞCĂ şi VAL MĂNESCU

DIMITRIE RUPE TĂCEREA PE YOU TUBE - Lansare de carte la Moinesti

„Dimitrie rupe tăcerea” este un roman savuros despre un personaj simplu și cartea pe care acesta o scrie în ascuns. Autorul acestei lucrări este Val Mănescu, cunoscut mai degrabă ca poet și jurnalist. Născut la Comănești, Val Mănescu este omul pe care îl asculți cu sufletul la gură, indiferent despre ce povestește. Astfel este și proza sa: colocvială și plăcută. Faptul că acțiunea se petrece într-un loc unde nu se petrece nimic semnificativ nu trebuie să vă îngrijoreze - lumea se va schimba imediat ce Dimitrie va decide să rupă tăcerea.

Cu GEO POPA, ADRIAN JICU, DAN PETRUŞCĂ şi VAL MĂNESCU

(Autorul intervine la minutul 40:40)

joi, ianuarie 07, 2016

La teatru, ca la Teatru: două reluări şi trei promisiuni

        Ultimele activităţi legate de actul cultural semnate de echipa managerială a Teatrului Municipal „Bacovia” în anul 2015, respectiv, proiectul agramat de candidatură la Capitala Culturală Europeană (pe care şi l-a asumat în numele băcăuanilor fără să-i consulte) şi palidul Revelion 2016 m-au făcut să trec în noul an într-o stare de albastru spre vânăt. 
        Scrâşnind din dinţi şi vibrând de revoltă până la dezintegrare, - ah, ce imagine, pupa-m-aş!:) - starea mea ar fi fost de-a dreptul sumbră, poate chiar tombală, dacă n-ar fi aprins luminile Concertul extraordinar de Crăciun de la Ateneul băcăuan, în care a colindat, cu un repertoriu celest, superba orchestră simfonică "Mihail Jora", sub bagheta dirijorului Robert Gutter (SUA), complementată cu evoluţia sopranei Diana Bucur de la Opera Naţională Iaşi, de cristalinul Cor ”Ateneu”, condus de prof. Gheorghe Gozar, şi de balerinele eterice de la Secţia de Coregrafie a Colegiului Naţional de Artă “George Apostu”, coordonată de prof. Simona Baicu. 
        Bine că l-au mai luminat pe domnul Crăciun, pregătit să ureze băcăuanilor " Depresie plăcută!", şi neobosit inspiraţii actori Eliza Judeu şi Matei Bogdan. Cu un recital nemaivăzut, Anca Sigartău, pianistă (!!!) şi grăitoare de poezie, le-a arătat băcăuanilor, cu energie debordantă şi cu delicateţe mătăsoasă, ce înseamnă un actor complet. 
         Bun. Să venim în prezent. În absenţa misterioasă a unui Richard al III-lea, dispărut subit din repertoriul anunţat pe la începutul toamnei, am primit azi de la Secretariatul literar al Teatrului "Bacovia" lista spectacolelor la care suntem invitaţi în prima lună a lui 2016. Observ că repertoriul stă sub inteligenta observaţie aparţinând Laurei Huiban: "Cine merge în luna ianuarie la teatru va avea noroc tot anul". Mi-am asumat mai de multişor cinismul, aşa că-mi permit să declam şi eu: Cine nu joacă la Loto, nu poate câştiga! Dar nici nu pierde nimic, cu maximum de bucurie şi totală speranţă. Aşadar:
Duminică, 10 ianuarie,

- La ora 11.00, „Cei trei purceluşi” - spectacol pentru copii. L-am văzut cu Prichi: http://varanus-varanus.blogspot.ro/2015/02/si-copiii-rad-cateodata.html (Premiera a avut loc în septembrie 2013.)
- La ora 18.00, Nunta lui Figaro” de Beaumarchais, regia Dumitru Lazăr Fulga. (Se joacă din noiembrie 2014). Şi asta spune tot. 
            Spectatorul contribuabil de Bacău mai este atenţionat (citez cu copy paste, aşa că mai puneţi virgule pe unde trebuie) că:   
La acest debut de an 2016 Teatrul Municipal Bacovia" desfăşoară repetiţii pentru două noi spectacole premieră:
Regizorul Gheorghe Balint pune în scenă spectacolul „Omul care a văzut
moartea”, de Victor Eftimiu. Noua producţie readuce pe scena Teatrului Municipal
„Bacovia”, în calitate de colaborator, pe minunatul actor de comedie Florin Zăncescu.
în prezent director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii
Tradiţionale Bau. Din distribuţia spectacolului mai fac parte actorii Viorel Baltag,
Florina Găzdaru, Bogdan Matei, Ştefan Alexiu, Alexandra Pascu şi Daniela Vrînceanu.
Costumele sunt semnate de artistul plastic Cristina Ciobanu, scenograf al Teatrului
Municipal “Bacovia”, iar coloană sonoră poartă semnătura lui Ciprian Manta.
Regizorul Bogdan Ulmu lucrează în aceste zile la spectacolul “Un bărbat şi...
cam multe femei, o adaptare după textul “Un bărbat şi mai multe femei”, de Leonid
Zorin. Din distribuţie fac parte actorii Anca Buă, Marlene Duduman, Nina Ionescu şi
Ştefan Ionescu. Scenografia: Cristina Ciobanu. Coregrafia: Simona Baicu." 

Şi mai e o promisiune:
Regizorul Bogdan Ulmu lucrează în aceste zile la spectacolul “Un bărbat şi...
cam multe femei, o adaptare după textul “Un bărbat şi mai multe femei”, de Leonid
Zorin.
Cum ar veni că, hai deocamdată la două spectacole pe care le-aţi mai văzut, şi vă promitem că...