miercuri, iunie 08, 2016

A LUAT FOC CIUPERCA DE PE BLOC



O cicatrice urâtă, cum sunt toate acoperişurile de pe blocuri, a luat foc în centrul Bacăului. Aflu că proprietarul nu e altul decât Iordache Ciupercă, preşedintele revoluţionarilor din Bacău, actualmente la puşcărie.  
Foto: Florin Popescu
Noul Consiliu Local TREBUIE să hotărască demolarea tuturor panaramelor construite pe blocuri, adevărate pericole în caz de furtună sau incendii. Văzut de sus, Bacăul arată ca o Baba Cloanţa. Şmecherii şi-au tras spaţiu locativ personal pe care nici impozit nu plătesc şi au distrus aspectul oraşului. Aprobări pe şpagă, pe relaţii, au făcut să apară peste tot aşa-zisele mansarde, din lemn neignifugat, inestetice, acoperite cu azbociment care conţine substanţe cancerigene. Expunerea pe termen lung la azbociment duce, în minim 10-15 ani, la cancer cu diferite localizări: pleurală, pulmonară şi peritoneană. În Uniunea Europeană, azbocimentul este interzis demult, iar România s-a conformat în acte din 2003.
Moarte groaznică, inevitabilă cauzată de prostie şi de lăcomie.
Foto: Cristian Ghingheş
Acu douzeci şi ceva de ani, când s-au "implementat" şarpantele şi mansardele, nu existau în România metode de izolare trainică a acoperişurilor. Se punea bitum (smoală) şi gata. 
În vremea în care, printr-o minune, încă trăim, sunt la îndemână tehnologii estetice şi eficiente care elimină infiltraţiile şi posibilitatea apariţiei mucegaiului la etajele superioare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu