luni, aprilie 30, 2012

TRAIAN ARE PULĂ

Ura, drăguţa mea, Traian are pulă.
Dar rictusul de satisfacţie al împăratului l-aţi băgat de seamă?
Dar atitudinea lui de cocălar antic căruia i se rupe de orice?
Dar urletul lupoaicei pătrunsă de trupul şarpelui, l-aţi auzit?
Dar cele mamele umflate după moda contemporană ale capitolinei le-aţi văzut?

Gaudeamus igitur, în sfîrşit, avem un monument mai hidos şi mai idiot decît Memorialul renaşterii, ţeapa cu un coi în vîrf, realizată de genialul Alexandru Ghilduş. Ne-am rîs pe 56 de miliarde de lei vechi de capodopera kitsch din Piaţa Revoluţiei, poreclind-o în fel şi chip: „Țeapa” din Piața Revoluției, Cartoful pe Băț, Țepușă cu cartof, „Vector cu coroniță”, “cartof tras în țeapă”, „ghildușa piramidă”, „circumcizia ratată”, „monumentul cu penetrare”, „un creier pe băț”, „măslina-n scobitoare”, „nuca-n țeapă”, “fleica-n frigăruie”, “cartoful revoluției”, “țeava și testiculul”, “țeapa de 56 de miliarde”, “kitsch cu patalama”.

Autorul caricaturii lui Traian, turnată în 500 de kg de bronz la un preţ de doar 100 000 lei noi, Maestrul Vasile Gorduz ne-a întrecut aşteptările. România manelistă, dominată de pitziponci şi semenele lor, otevizată şi ameţită de etnobotanice, avea nevoie de o asemenea operă care să exprime erecţia prostului gust, al inculturii şi al tîmpeniei naţionale.
Bravos, Oprescule, bravos cacademicieni şi rrrectori ai culturii naţionale! Voi sunteţi salvarea conştiinţei culturale, istorice şi patriotului naţionale al românaşilor avizi de adevăr şi frumuseţe.  

Un comentariu:

  1. Monşer,în calitate de (fost) inginer(=umanoidul cu privire inteligentă dar cu o exprimare ce poate fi muuuuult îmbunătăţită),luminează'mă:,,rrrectori" are oarece legatură cu rect? ...căcu(scuze!),,cacademicieni" mi's luminat!...unu' de la palat!

    RăspundețiȘtergere