vineri, ianuarie 28, 2011

CENZURA TELEVIZIUNILOR

Aţi avut vreodată prilejul să vedeţi emisiunea Envoye special pe TV5 Europe?
E vinerea la 0pt seara şi are subtitrare în româneşte. Cuprinde 3-4 subiecte arzătoare, ilustrate prin reportaje excepţionale şi comentarii scurte, exacte, la obiect. Azi, unul dintre subiecte a fost viaţa în Haiti la şase luni după catastrofalul cutremur. Relatat profesionist. Tulburător, fără ură sau părtinire. Realitatea pură. Viaţa, aşa cum e. Nici nu vă vine să credeţi ce oameni frumoşi trăiesc în Haiti. Şi în ce mizerie de sărăcie. Chiar mai mare decît la noi. Pentru reconstrucţie au fost trimise în Haiti patru miliarde de euro, evaporate instantaneu nu se ştie în ce buzunare ale oficialilor. Sună cunoscut.
BTW. Dacă aş fi CNA, bine că nu sunt, în grila de programe retransmise de cablişti n-aş lăsa decît: TV5, Animal Planet, Discovery, posturile care transmit muzică şi gata. Fără TVR, OTV, Antene, Realităţi, Căcaturi, Căcaturi 2, Căcaturi 3, etc.

Un comentariu:

  1. Ce dor mi-e de o cafea cu tine, Valule! Mă uit și la suedezii ăștia "reci și constipați", cum le spun la mișto dăștepți de prin România, ce programe de rahat au la tv: milionari de-ai lor care pentru o săptămână lasă tot și trăiesc în pustietate sau pe străzi spălând wc-uri, vase și cosând de mână haine, ca să nu uite că se poate ajunge și așa; anchetă făcută de jurnaliștii de la tvr-ul lor de l-au găsit pe domnul Ikea că își trece niște afaceri (3% din toate vânzările Ikea din lume) direct prin Olanda spre Liechtenstein și nu și prin Suedia ca să plătească și aici (nu că ar face ceva ilegal, dar e urât că suedezii își plătesc toate dările aici, ca să fie țara bine, iar el nu plătește pt 3% din afaceri); reportaje cu suedezii care muncesc pt Crucea Roșie sau alte organizații umanitare în Haiti, prin Africa. Exact cum spui tu, cu o decență și o obiectivitate, dar și implicare de invidiat. Dar nu sunt pițipoance, fotbaliști ridicați la rang de eroi, țigănie, cam de căcat așa.

    RăspundețiȘtergere