marți, februarie 16, 2010

CELE MAI GROZAVE POZIŢII ÎN PAT


Pentru Dimitrie, care urăşte somnul ( are el timp să doarmă, după mierlire), patul e, înainte de orice, locul de meditaţie. Cu mîinile sub cap. Cu faţa în sus. Cu mîinile pe piept ca mortul, că aşa scrie în tratatele de yoga. Cu picioarele întinse. Sau cu genunchii în sus. După trei patru beri, cu picioarele pe perete, ca să se scurgă sîngele în cap, să irige creierul. Cînd se irigă creierul îndeajuns, domnişoara Clara se transformă în doamna Udrea. Dar Dimitrie nici nu vrea să se gîndească la asta. S-o asimileze pe domnişoara Clara cu doamna Udrea. Dar, în niciun caz, cu doamna Catrina.

Să trecem peste asta.

Dimitrie se culcă dintotdeauna pe fotoliul extensibil din sufragerie. Ca să n-o deranjeze nocturn pe doamna Catrina, care, deasemeni dintotdeauna, doarme în patul din dormitor, în care el n-a mai intrat de plăcere de vreo douăzeci de ani. Căci altfel, a mai pătruns în alcovul familial, la solicitarea expresă a doamnei Catrina, ca să repare caloriferul, prizele, sau ca să regleze televizorul la care nu se vedeau bine serialele de la Romantica.

De ce s-a ajuns la această situaţie, anormală în cadrul unui cuplu, nici Dimitrie, nici doamna Clara n-ar putea preciza. Deşi, cineva dinafară, cu uşurinţă ar putea face unele constatări. Şi să determine motivele separării.

Cînd toată luma doarme, Dimitrie oftează. Dimitrie are dureri de stomac şi tre să ia ranitidină. Sau bicarbonat. Deseori, Dimitrie sforăie. Cînd, în sfîrşit, adoarme, Dimitrie se răsuceşte ca titirezul şi mototoleştre cerşaful. Dimitrie tuşeşte în somn de parc-ar fi tebecist. Dimitrie are călcîie care zgîrîie ca şmirghelul. Dimitrie vorbeşte în somn. Dimitrie bea apă noaptea. Dimitrie doarme cu televizorul deschis pe discovery. Dimitrie se trezeşte de zece ori pe noapte şi fumează. Dimitrie are poluţii nocturne, urmare a viselor cu domnişoara Clara dintre orele patru şi cinci. Apoi tre să se ducă la baie să se spele. Robinetul face ca mitraliera şi trezeşte tot blocul, inclusiv pe doamna Clara.

Ea însă, nu se enervează şi nici nu se miră, deoarece îl cunoaşte bine pe Dimitrie. Ea are habitudinea. Ştie că, atunci cînd toată lumea doarme, Dimitrie oftează. Dimitrie are dureri de stomac şi tre să ia ranitidină. Deseori, Dimitrie sforăie. Cînd, în sfîrşit, adoarme, Dimitrie se răsuceşte ca nebunu şi mototoleşte cerşaful. Dimitrie tuşeşte în somn de parc-ar fi tebecist. Dimitrie are călcîie care zgîrîie ca şmirghelul. Dimitrie vorbeşte în somn. Dimitrie bea apă noaptea. Dimitrie doarme cu televizorul deschis pe discovery. Dimitrie se trezeşte de zece ori pe noapte şi fumează. Dimitrie are poluţii nocturne urmare a viselor cu domnişoara Clara dintre orele patru şi cinci. Apoi tre să se ducă la baie să se spele. Robinetul face ca mitraliera şi trezeşte tot blocul.

Din punctul de vedere al doamnei Catrina, o reabilitare a lui Dimitrie este imposibilă.

Dar şi invers.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu