sâmbătă, iulie 04, 2009

PEDIBUS - masina cu energie proprie







Ca si romanii, elvetienii sunt disperati vazindu-si copiii din ce in ce mai obezi. Cauzele le-au depistat de multa vreme. Mc Donnald's, prostiile de cipsuri, lipsa de miscare. Sunt pline ziarele de note critice la adresa parintilor care-si lasa in fiecare dimineata odraslele fix in fata scolii, coborindu-i din masini luxoase.



O initiativa locala a unor asociatii de parinti din Morges incearca sa puna tinara generatie in miscare. Asa au luat fiinta statiile PEDIBUS. La indicatoarele plasate la fiecare colt de strada se aduna scolarii care au acelasi drum, asteptindu-se unii pe altii. Mergind in grupuri, pe jos, spre scoala, copiii nu risca sa fie atacati sau rapiti, invata de mici ce inseamna punctualitatea, comportamentul comunitar si, nu ultimul rind, beneficiile miscarii.

3 comentarii:

  1. servus, val!
    prietene, relatarea ta am folosit-o pentru o poezica, la ziar. sursa este, desigur, citata in mod repetat. povestea asta mi-a reamintit-o pe cea cu caramida pusa in bazinul cu apa de la closet. multe lucruri bune mai vezi tu, norocosule!
    cele bune tie, om bun!

    RăspundețiȘtergere
  2. POE: Ce sa-ti fac daca n-ai invatat carte...Numai celor alesi li se devaluie tainele nemuririi:))))))))

    RăspundețiȘtergere